Zeevaarders in de Gouden Eeuw

 • Zeevaarders in de Gouden Eeuw

  Door Anne Doedens & Jan Houter

  Zonder zeelieden was de Gouden Eeuw er nooit geweest. Zonder door hen bedreven handelsvaart en visserij was de unieke bloei van Nederland in de zeventiende eeuw nooit tot stand gekomen. Dit boek gaar over die zeevarenden, vooral in Europa. Wie waren zij, de schepelingen van de Oostzeevaarders, de IJslandvaarders, de walvisvaarders en alle anderen die op de Noordzee, het Hoge Noorden, de Oostzee en de Middellandse Zee actief waren? Hoe was hun lot als ze slaaf werden gemaakt? In dit boek komen niet alleen deze vragen aan bod, maar wordt ook ingegaan op de rol van vrouwen en het leven van de achterblijvenden.  Zo veel mogelijk met getuigenissen uit de tijd zelf.

  Meer over de auteurs en dit bijzondere boek

   Dr. Anne Doedens (1945) is maritiem historicus. Mede op zijn naam staan onder meer het recent bij Waanders Uitgevers verschenen boek over spionage tijdens het Rampjaar 1672 (Agenten voor de Koning).

  Jan J. Houter (1944-2022) was bevlogen kenner van de Vlielander geschiedenis en die van de Wadden. Zeevaarders in de Gouden Eeuw is het laatste werk dat hij samen met Anne Doedens, nog kort voor zijn overlijden, schreef. Het maakt dit boek een postuum eerbetoon aan deze onvergetelijke ‘Jan van Vlieland’.

  Nederlands
  15 x 23 cm
  192 pagina’s
  50 illustraties
  Paperback
  ISBN 9789462624283
  € 23,95

 • Article number: 221003
 • 23,95

 • Availability: In stock

Copyright Uitgeverij Waanders & de Kunst | Powered by Lightspeed