La Grande Bleue - Schilder van de Méditerrannée

 • La Grande Bleue - Schilder van de Méditerrannée

  Door Fred Leeman, Anne van Lienden

  Vanaf omstreeks 1870 oefent de Middellandse Zeekust een grote aantrekkingskracht uit op kunstenaars. Aan de Zuid-Franse kust wanen zij zich in een aards paradijs. Daar slaan ze in relatieve afzondering en onder invloed van het intense licht, de scherpe contouren en de felle kleuren aan de Méditerranée ook in artistiek opzicht nieuwe wegen in. Met moderne schilderwijzen, een feller kleurgebruik en een uitgesproken vormentaal tot gevolg.

  La Grande Bleue
  toont schilderijen van Nederlandse kunstenaars die hebben gewerkt aan de Côte d’azur, de Italiaanse bloemenrivièra en op de eilanden Capri, Mallorca, Corsica en Sicilië. Hoewel deze kunstenaars hun blik ook landinwaarts richten, blijft de betoverende azuurblauwe waterspiegel van de Middellandse Zee altijd vlakbij. Diverse werken van Franse, Belgische en Spaanse tijdgenoten verhelderen de internationale context waarbinnen zij opereerden.

  Met werk van onder anderen: Gustave Courbet, Johan Barthold Jongkind, Pierre-Auguste Renoir, Théo Van Rysselberghe, Otto van Rees, Leo Gestel, Else Berg, Jan Sluijters, Kees van Dongen, Isaac Israels, Hendrik Jan Wolter, Matthieu Wiegman, Charley Toorop, Wim Oepts, Geer van Velde, Piet Moget, Yves Klein.

  Nederlands
  23 x 28 cm
  128 pagina’s
  80 illustraties
  Paperback
  ISBN 9789462624962
  € 24,95

  Tentoonstelling
  12 september 2023 t/m 7 januari 2024, Singer Laren

 • Article number: 230903
 • 24,95

 • Availability: In stock

Copyright Uitgeverij Waanders & de Kunst | Powered by Lightspeed