• Focus on another - Victor Moussault

Focus on another - Victor Moussault

 • Het nieuwbouwproject ‘Mauritshuis bouwt aan de toekomst’.

  Victor Moussault bekleedde van 1 januari 2007 tot 1 januari 2017 de functie van zakelijk directeur bij museum het Mauritshuis, Den Haag. De belangrijkste en meest toonaangevende activiteit in zijn tijd bij het museum was de aansturing en ontwikkeling van het grote bouwproject van de uitbreiding van het Mauritshuis.

  In dit boek beschrijft Moussault de strategie en organisatie van het spectaculaire bouwproject dat het Mauritshuis als eerste voormalig rijksmuseum zelfstandig mocht uitvoeren namens het Rijksvastgoedbedrijf. Hij geeft inkijk in de methoden die hij gebruikt bij projectmanagement en zijn werkwijze bij het aansturen van dit project. De wijze waarop hij het publieke opdrachtgeverschap vorm heeft gegeven is bijzonder. Het bouwproject werd gerealiseerd op tijd en binnen budget, inclusief het gewenste kwaliteitsniveau.

  Met dit uiterst gecompliceerd project heeft het Mauritshuis vele prijzen gewonnen, waaronder de prestigieuze IPMA Excellence Award 2015 voor het beste projectmanagement in Nederland. Dit alles op basis van een aanpak die getuigt van ondernemerschap, innovatief denken en een hoog ambitieniveau, stelt de IPMA–jury. Totaal vernieuwend voor projectmanagement in de cultuursector, zowel nationaal als internationaal.

  144 pagina's 
  17 x 23 cm
  50 illustraties in kleur en zwart-wit
  paperback
  Nederlands
  ISBN 9789462621282
  € 22,50

 • Article number: 161201
 • 22,50

 • Availability: In stock

Copyright Uitgeverij Waanders & de Kunst | Powered by Lightspeed