Beleef de Dinkel - Natuur en cultuur van bron tot Vecht

 • Natuur en cultuur van bron tot Vecht

  Door Paul & Beertje van Gaalen 

  Het boek Beleef de Dinkel is een ode aan deze schitterende, kleine laaglandrivier in Noordoost-Twente. De internationaal bekende natuurfotograaf Paul van Gaalen heeft deze unieke meanderende rivier, een van de weinigen nog in Nederland, en haar achterland in aansprekende beelden vastgelegd. Eerst is de bron van de Dinkel opgezocht en van daaruit is de reis langs de Dinkel begonnen.

  In Oost-Twente komt de rivier Nederland binnen en gaat noordwaarts om daar weer verder te stromen in Duitsland om ten slotte uit te monden in de Duitse Vecht. Wie kent niet de ijsvogel met zijn felle kleuren en de vele bijzondere planten en bloemen die je langs de Dinkel kunt tegenkomen. Middels de beschrijvingen en begeleidende foto’s is er een indrukwekkend beeld ontstaan waarin men meegenomen wordt langs vele lommerrijke plekjes. Ze nodigen uit een poosje stil te blijven staan en de prachtige indrukken te verwerken.

  Vanwege de historische verhalen en achtergrondinformatie van landschapstypen met soms bijzondere flora en fauna heeft elke bezoeker van de Dinkelvallei met dit schitterende boek een waardevol document in handen.

  Nederlands
  24 x 27 cm
  ca. 140 illustraties
  112 pagina's
  gebonden
  ISBN 9789462623941
  € 26,95

 • Article number: 220501
 • 26,95

 • Availability: In stock

Copyright Uitgeverij Waanders & de Kunst | Powered by Lightspeed