Home » Over ons

Over ons

Waanders Uitgevers

Waanders Uitgevers is gespecialiseerd in het maken van boeken over cultuur. Boeken over geschiedenis: vaderlandse, koloniale en maritieme geschiedenis, maar ook regionale geschiedenis en biografiën. Boeken over kunst: van beeldende kunst, toegepaste kunst, beeldhouwkunst, fotografie tot lifestyle en mode. Dit vertaalt zich in een boekenfonds vol monografieën, catalogi bij tentoonstellingen, overzichtswerken, boeken over oudere en hedendaagse architectuur, fotoboeken met diverse onderwerpen; kortom boeken over cultuur.

Sinds voorjaar 2021 hanteert de uitgeverij de vertrouwde naam Waanders Uitgevers. De uitgeverij is flexibel en levert maatwerk voor iedere klant. Door de persoonlijke aanpak kan de uitgeverij partner zijn voor musea, galeries, kunstenaars, fotografen en architecten. Uitgeverij de Kunst is in 2010 opgericht door Marloes Waanders; zij heeft veel ervaring met het uitgeven van boeken binnen de culturele sector. In 2012 is de bekende uitgeversnaam 'Waanders' toegevoegd en geeft de uitgeverij een breed scala aan boeken uit onder de naam Uitgeverij Waanders & de Kunst.

Uitgeven

In het proces van uitgeven vinden wij een aantal aspecten van belang. Het boek moet een heldere inhoudelijke opzet krijgen, het moet door een goede en ervaren vormgever worden ontworpen, het drukwerk moet van hoge kwaliteit zijn en de distributie moet zo optimaal mogelijk worden ingezet. Tijdens dit gehele proces is vooral het persoonlijk contact tussen de klant en de uitgever erg belangrijk.

De verkoop en distributie wordt verzorgd door de uitgeverij. Dit betekent dat zij het boek aanbiedt aan galeries, museumwinkels, webwinkels (waaronder bol.com), boekhandels en rechtstreeks aan particulieren. De verkoop aan de boekhandel loopt o.a. via inkoopbeurzen, maar gespecialiseerde (kunst)boekhandels worden ook rechtstreeks benaderd. De eigen vertegenwoordiger bezoekt regelmatig de meeste shops van de bekende musea in Nederland. Daarnaast heeft de uitgeverij uiteraard haar eigen webwinkel.

In België worden wij vertegenwoordigd door Exhibitions International, Leuven.
ACC Art Books (UK en USA) verzorgt de distributie in het overig buitenland van daarvoor geschikte titels.

Goed idee voor een kunst- of fotoboek? 

Bent u geïnteresseerd in samenwerking met de uitgeverij of heeft u een goed idee voor een uitgave, laat het ons dan weten. Stuur een email naar Marloes Waanders: [email protected].

Waar te koop?

De boeken van Waanders Uitgevers zijn verkrijgbaar in iedere boekhandel, in verschillende museumwinkels, bij galeries en via diverse webwinkels. 

Copyright Uitgeverij Waanders & de Kunst | Powered by Lightspeed