• Lange lijnen Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle

Lange lijnen Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle

 • Na 19 jaar nam Henk Jan Meijer op 30 augustus 2019 afscheid als burgemeester van Zwolle.

  Door Lydia Lijkendijk

  Henk Jan Meijer werd in 1982 gemeenteraadslid in Den Haag. Na wethouder en locoburgemeester te zijn geweest vertrok hij in 2000 als ereburger van Den Haag, om burgemeester van Zwolle te worden. Op 11 juni 2019 werd Meijer geïnstalleerd als lid van de Eerste Kamer.

  In lange lijnen blikt Meijer terug op zijn bestuurlijke carrière, met als hoogtepunt zijn Zwolse tijd. Het boek laat zien hoe de groei van de stad parallel liep met de ontwikkeling van Meijer als burgemeester, die niet ging voor de snelle successen, maar altijd de lange termijn voor ogen had. Aan de hand van de verschillende rollen die hij als burgemeester vervulde, laat Meijer zien wat het burgemeesterschap inhoudt en wat er schuilgaat achter de ambtsketen. Het boek is opgetekend in interviewvorm, en bevat talloze foto’s die Zwolle in beeld brengen. Behalve interviews met Meijer zelf, staan in het boek ook korte interviews met anderen die hem karakteriseren.

  Lange lijnen geeft de lezer een kijkje in het leven en werk van een stadsbestuurder. En in de ziel, want de mens kan niet losgekoppeld worden van het ambt.

  17 x 24 cm
  280 pagina's
  100 illustraties
  paperback
  Nederlands
  ISBN 9789462622548
  € 19,95 

 • Article number: 190803
 • 19,95

 • Availability: In stock

Copyright Uitgeverij Waanders & de Kunst | Powered by Lightspeed